Xaymaca Special Dry er arketypen af en "old-school" Jamaica rom. 100% pot still destilleret og med udtryksrige smagsindtryk der leder tankerne mod eksotiske bananer og ananas. En rom der bør nydes som en god whisky, eller til cocktails der kræver lidt røg og tørhed. Xaymaca har ligget på tidligere Cognac fade.
Distillation Clarendon : Pot Still (Vendôme) Long Pond : Pot Still (John Dore)
Tropical ageing : 1-3 years in Bourbon casks
Continental ageing: 1 year in Ferrand casks
"With Xaymaca Special Dry, I wanted to dive into the iconic culture that is unique to Jamaican rum. I wanted to work with these complex flavors of overripe exotic fruits with an almost "animal intensity". We can still find certain white rums with this famous « rum funk ». I think, however, that this great terroir expresses itself perfectly in an aged rum. That is why we are launching Xaymaca Special Dry, which is a tribute to this ancestral culture of rum". Alexandre Gabriel, Master Blender and creator of Plantation Rum.
Farve: Ravgylden
Duft: Meget kompleks. Let røget, modne frugtnoter (banan, orangenoter, ananas) og let urtet. Vanilje, og bagværk
Smag: Tør med en floral og frugtig profil. Pære, grape, modent æble, kokosmælk, brød og nødder.
Maison Ferrand – Plantation Rum
Plantation Rum er en unik og mangfoldig serie af gamle kvalitets rommer fra Caribien. De enkelte rommer udtrykker individuel karakter, unik smag og stilart, alt efter hvilket land i Caribien de oprinder fra. De traditionelle destillationsmetoder i Caribien varierer fra land til land og plantage til plantage.
Brugen af Pot Stills frembringer bløde, fyldige og aromatiske rommer, hvorimod Kolonne Destillation skaber lette, elegante og saftige rommer. Frisk høstede sukkerrør fra plantagerne presses og sukkerrørsjuicen udvindes. Denne sukkerrørsjuice varmes forsigtigt op, sukkeret udvindes, og tilbage bliver den sorte søde melasse.
Melassen tilsættes gær og fermenteringen varer fra en til flere dage, alt efter hvilken type rom destilleriet fremstiller. En lang fermentering udtrykker sig i en fyldig og karakterrig smag, en kort fermentering i en blød og lysere smag. Den færdigt fermenterede melasse indeholder omkring 6-10 % alkohol og destilleres herefter i forskellige traditionelle destillationsapparater, alt efter hvilket land i Caribien rommen oprinder fra.