ALLE PRODUKTER
På Lager | Levering 1-3 hverdage
På Lager | Levering 1-3 hverdage
På Lager | Levering 1-3 hverdage
På Lager | Levering 1-3 hverdage
På Lager | Levering 1-3 hverdage
På Lager | Levering 1-3 hverdage
På Lager | Levering 1-3 hverdage
På Lager | Levering 1-3 hverdage
På Lager | Levering 1-3 hverdage
Hvad er rødvin?
På mange måder er rødvin faktisk en gæret frugtsaft. Skallen på druerne sprækker og gærceller der så sidder på skallerne vil selv gå i gang med at gærer.
Rødvin har sine rødder i Frankrig, men det produceres over hele verden, fra Italien til Afrika og Australien. Rødvin kan har en lang historie bag sig, faktisk så viser historien at vinen går hele 6.000 år tilbage. Grækerne producerede vin 4500 før vor tid. Men det var først i løbet af 1600 og 1700 tallet at man begyndte at bruge træfade, flasker og korkpropper.
Rødvin er populært som aldrig før
Rødvin er den foretrukne vin hos danskerne. På trods af at vi ikke har nogen betydelig egenproduktion af rødvin her i landet. Propperne bliver åbnet som aldrig før. Rødvin hænger også unægtelig sammen med god mad. Faktisk siges det at vi skal ligge lige så meget fokus på hvad der er i vores glas, som vi gør på hvad der ligger på tallerkenen. Rødvinen er selvfølgelig rød pga. de blålige druer der bruges til at lave rødvin. Og netop den røde farve er altid den dominerende selvom rødvin kan få i mange nuancer fra rød/brun til rød/blå. Den røde farve kommer fra skallerne på vindruerne.
De blå druer kan f.eks. være Cabernet Sauvignon, Merlot, Zinfandel. Men rødvin laves ikke kun af blå druer, det kan også være grønne druer i visse rødvine. Derudover er der også mange andre farver.
Sådan laver man rødvin
At lave rødvin er en omfattende process. Rødvinsdruer høstes forskelligt alt efter deres modenhed. Druerne høstes som regel med maskiner. Efter høst, sorteres druerne, så man kun har de mest modne, sunde og rene druer. Derefter bliver druerne knust, fordi at skallerne kan give smag, og duft. Mosten får derefter lov til at gærer. Det er igennem denne gæringsproces at sukkeret bliver til alkohol.
Efter gæring kommer de fleste rødvine på fad. Som regel et egetræsfad. Fadet er med til at give smag, og nyere fad giver mere end gamle. Som regel har man også brugt piskede æggehvider til at hælde i fadet for at tiltrække urenheder, og filtrere rødvinen. Svovl anvendes også under hele processen som antibakteriel. Hvis man ikke bruger svovlen, vil vinen blive til eddike. Selv når vinen er aftappet bruges svovlen til at undgå at vinen gærer igen når den er kommet på flaske.
En let rødvin der skal drikkes ung aftappes efter nogle måneder. Andre gange ligger rødvine på lager i 12-18 måneder før de aftappes.
Herefter er det ikke alle der selv aftapper, nogle har ekstern aftapper.
Skænk et glas rødvin med god samvittighed
Rødvin bør nydes. Det kan du gøre med god samvittighed, da rødvin indeholder en stor mængde af antioxidanter, der kaldes for polyfenoler. De er en naturlig del af vinen og forhindrer ødelæggende iltning. Men, antioxidanterne menes også at kunne forebygge en række kræftformer til en vis grad.
Kan du derfor godt lide at hælde et glas rødvin op, når kalenderen siger weekend, kan du læne dig tilbage og gøre det med den bedste samvittighed. Men, så skal vinen naturligvis også være det værdigt – og det er de vine, du finder hos os.
Gå på opdagelse i vores udvalg af rødvin
Hos Uhrskov Vine sætter vi lige så stor pris på en god flaske rødvin, som du gør. For at forkæle dine smagsløg mest muligt har vi samlet et stort udvalg af spændende og meget smagfulde vine fra lande verden over.
De gode og særlige vine bliver flere og flere, og derfor har vi efterhånden samlet vine fra mere end 10 lande, som blandt andet tæller Frankrig, Italien, Chile, Argentina, Portugal og Australien, der alle er fra forskellige årgange og i forskellige prisklasser.
Har du nogle favoritter blandt de mange, kan du nemt finde dem ved hjælp af vores filtre, så du kun får vist det udvalg af rødvin, der matcher de kriterier, du har. Så sørger vi for at levere din rødvin lige til døren.
Rødvin til mange typer af retter
Der er stor forskel på rødvin, og derfor også hvilke retter de er egnet til. Det er netop, hvad der gør vin så fantastisk. For ved det rette valg af rødvin, kan den løfte hele oplevelsen af dit måltid.
Når du leder efter en god rødvin til fiskeretten eller den røde bøf, anbefaler vi derfor, at du bruger filtret øverst på siden, så du kun får et udvalg af rødvine med smagsstoffer, der harmonerer til den mad, du ønsker den serveret til.
Blandt vores udvalg af rødvin har vi derfor alt lige fra kraftige rødvine, der netop passer godt til en god bøf samt lettere og knapt så dominerende rødvine, der passer til fisk og andet lyst kød.
Men, har du lyst til at servere rødvin til en god dessert eller i forbindelse med en aperitif, har vi naturligvis også dette. Skulle du have brug for hjælp til at vælge den helt rette rødvin, hjælper vi og vores vinpassionerede team dig hellere end gerne.
Find din næste rødvin hos os
Leder du efter en bestemt rødvin? Eller har du mod på at prøve noget nyt fra vores brede og meget internationale udvalg af rødvin? Uanset hvad du er på udkig efter, eller hvad din næste smagsoplevelse skal være, har vi den rødvin, du mangler hjemme på hylden.
Vi er selv helt vilde med rødvin og går langt for at hjælpe dig til den bedste smagsoplevelse. Kontakt os derfor gerne, hvis du har spørgsmål eller søger noget bestemt. Så hjælper vi dig gerne på vej, så du inden længe kan nyde et godt glas rødvin.