PSI 2022 Ribera Del Duero, Peter Sisseck

PSI er denne gang produceret på 92% Tempranillo og så 8% Grenache for at tilføje et ekstra lag af sødmefuld frugt. D


et er 7. gang, PSI bliver produceret i eget hus, og 2. årgang fra den unge Maria Luisa Carretero, som er tilbage hos Peter nu som Directora Técnica. Eller ”Lula”, som Peter kaldte hende allerede dengang, hun var i praktik hos ham. Lula har således dels haft ansvaret for høsten fra de efterhånden flere end 500 involverede vinbønder som til sammen kultiverer omkring 700 parceller med ældre, gamle og meget gamle vinstokke omkring 21 forskellige landsbyer, dels haft ansvaret for druernes forvandling til vin.


”Vinene er lækre, vidunderligt præcise og med tonsvis af friskhed. Der er slet ikke tale om den tunge og klodsede stil, man ville forvente af sådan en varm og tør årgang. Jeg er meget stolt af og glad for det, vi har produceret i år, og vinene giver mig en masse tro på fremtiden.” Peter Sisseck


Peter Sisseck ankom til Spanien i 1993 for at lede et nyt projekt, finansieret af danske investorer. Han modtog en stor sum penge til at udvikle Hacienda Monasterio i Ribera del Duero til et eksemplarisk vinbrug. Samtidig begyndte han, i sin sparsomme fritid, at arbejde på sit eget lille projekt, der byggede på købte Tempranillo-druer fra nogle små parceller med gamle vinstokke tæt på de vinmarker, der er kendt for at skabe legenden Vega Sicilia.


Projektet fik navnet Pingus, opkaldt efter Peters barndomskælenavn "PINGO", og i marts 1996, da han præsenterede et par prøveflasker af den første årgang 1995 hos Corney & Barrow i London, blev en vinlegende født. Til stede var også den kendte Robert Parker, som senere udtalte, at det var den største unge rødvin fra Spanien, han nogensinde havde smagt. Han gav den historiske vurdering 96-100 point i augustnummeret af Wine Advocate, næsten et helt år før vinen overhovedet blev lanceret på markedet.


.

PSI er denne gang produceret på 92% Tempranillo og så 8% Grenache for at tilføje et ekstra lag af sødmefuld frugt. D


et er 7. gang, PSI bliver produceret i eget hus, og 2. årgang fra den unge Maria Luisa Carretero, som er tilbage hos Peter nu som Directora Técnica. Eller ”Lula”, som Peter kaldte hende allerede dengang, hun var i praktik hos ham. Lula har således dels haft ansvaret for høsten fra de efterhånden flere end 500 involverede vinbønder som til sammen kultiverer omkring 700 parceller med ældre, gamle og meget gamle vinstokke omkring 21 forskellige landsbyer, dels haft ansvaret for druernes forvandling til vin.


”Vinene er lækre, vidunderligt præcise og med tonsvis af friskhed. Der er slet ikke tale om den tunge og klodsede stil, man ville forvente af sådan en varm og tør årgang. Jeg er meget stolt af og glad for det, vi har produceret i år, og vinene giver mig en masse tro på fremtiden.” Peter Sisseck


Peter Sisseck ankom til Spanien i 1993 for at lede et nyt projekt, finansieret af danske investorer. Han modtog en stor sum penge til at udvikle Hacienda Monasterio i Ribera del Duero til et eksemplarisk vinbrug. Samtidig begyndte han, i sin sparsomme fritid, at arbejde på sit eget lille projekt, der byggede på købte Tempranillo-druer fra nogle små parceller med gamle vinstokke tæt på de vinmarker, der er kendt for at skabe legenden Vega Sicilia.


Projektet fik navnet Pingus, opkaldt efter Peters barndomskælenavn "PINGO", og i marts 1996, da han præsenterede et par prøveflasker af den første årgang 1995 hos Corney & Barrow i London, blev en vinlegende født. Til stede var også den kendte Robert Parker, som senere udtalte, at det var den største unge rødvin fra Spanien, han nogensinde havde smagt. Han gav den historiske vurdering 96-100 point i augustnummeret af Wine Advocate, næsten et helt år før vinen overhovedet blev lanceret på markedet.


.

DKK  349,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

PSI er denne gang produceret på 92% Tempranillo og så 8% Grenache for at tilføje et ekstra lag af sødmefuld frugt. D


et er 7. gang, PSI bliver produceret i eget hus, og 2. årgang fra den unge Maria Luisa Carretero, som er tilbage hos Peter nu som Directora Técnica. Eller ”Lula”, som Peter kaldte hende allerede dengang, hun var i praktik hos ham. Lula har således dels haft ansvaret for høsten fra de efterhånden flere end 500 involverede vinbønder som til sammen kultiverer omkring 700 parceller med ældre, gamle og meget gamle vinstokke omkring 21 forskellige landsbyer, dels haft ansvaret for druernes forvandling til vin.


”Vinene er lækre, vidunderligt præcise og med tonsvis af friskhed. Der er slet ikke tale om den tunge og klodsede stil, man ville forvente af sådan en varm og tør årgang. Jeg er meget stolt af og glad for det, vi har produceret i år, og vinene giver mig en masse tro på fremtiden.” Peter Sisseck


Peter Sisseck ankom til Spanien i 1993 for at lede et nyt projekt, finansieret af danske investorer. Han modtog en stor sum penge til at udvikle Hacienda Monasterio i Ribera del Duero til et eksemplarisk vinbrug. Samtidig begyndte han, i sin sparsomme fritid, at arbejde på sit eget lille projekt, der byggede på købte Tempranillo-druer fra nogle små parceller med gamle vinstokke tæt på de vinmarker, der er kendt for at skabe legenden Vega Sicilia.


Projektet fik navnet Pingus, opkaldt efter Peters barndomskælenavn "PINGO", og i marts 1996, da han præsenterede et par prøveflasker af den første årgang 1995 hos Corney & Barrow i London, blev en vinlegende født. Til stede var også den kendte Robert Parker, som senere udtalte, at det var den største unge rødvin fra Spanien, han nogensinde havde smagt. Han gav den historiske vurdering 96-100 point i augustnummeret af Wine Advocate, næsten et helt år før vinen overhovedet blev lanceret på markedet.


.

Alkohol 14,5%
Type Rødvin
Producent Dominio Pingus
Land Spanien
Område Ribera Del Duero
Årgang 2022
Størrelse 75 cl
Druetype Tempranillo
Vin til mad Lam, Oksekød, Ost
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ