97 |
James Suckling |
---|
96 |
Vinous |
---|
97 |
Jeb Dunnuck |
---|
96 |
Robert Parker |
---|
Så bliver Washington Cabernet Sauvignon ikke bedre. Det er intet mindre end kæmpe vin fra winemaker Paul Golitzin – skabt udelukkende af Cabernet Sauvignon fra Champoux (90%) og Mach One Vineyards (10%).
Markerne ligger i Heaven Hills AVA, hvor forholdene til dyrkning af Cabernet er noget nær perfekte. Quilceda kører høst og sortering ved håndkraft og bruger her udelukkende nye franske egefade til den 20 måneder lange modning.
Farven er helt mørk og lokker big time med duften af solbær, brombær, mørke kirsebær, sorte trøfler, violer, blyant, mørk chokolade og sød pibetobak. Smagen er som ventet dyb, intens og gentager duftens noter på silkeblødeste vis. Finishen er trods sin unge alder allerede yderst veludviklet, men der venter endnu mere i årene, der kommer. Glæd dig!
Jeb Dunnuck
The flagship 2017 Cabernet Sauvignon Columbia Valley is all Cabernet Sauvignon brought up in new barrels (mostly Taransaud and Darnajou). Beautiful crème de cassis, graphite, spice box, and lead pencil notes all flow to a full-bodied, soft, elegant wine that has beautiful tannins, no hard edges, and a seamless texture. It shows the more upfront, charming style of the vintage and is already hard to resist. Nevertheless, it should easily evolve for 20+ years.
Når man 10 gange på kun 17 år har scoret de magiske 100 points hos verdens førende vinanmeldere, så er man i besiddelse af et meget sjældent talent. Et sådan er Paul Golitzin, der er President & Director of winemaking hos Quilceda i Washington State. Han er søn af grundlæggeren Alex Golitzin, der startede eventyret tilbage i 1978. Men det var da Paul tog over, at tingene fik det sidste skub helt derop, hvor Robert Parker udråbte dem til at være den bedste Cabernet Sauvignon producent fra Washington State. Og der er godt nok nogle alvorlige nogle af vælge iblandt.
En del af forklaringen på Quilcedas skyhøje niveau ligger også i det faktum, at man ikke går på kompromis med noget som helst. Quilcedas vinmarker i Colombia Valley bliver passet og plejet minutiøst med største respekt for naturen. Produktionsanlægget er state-of-the-art. Og der bruges ene og alene nye franske egefade til modningen af alle vinene. Men klart den største del af æren tilfalder Paul Golitzins uomtvistelige know-how.
Quilceda kommer med en ren Cabernet Sauvignon, som er det helt store slagnummer. Dertil kommer blends, hvor rundt 95% igen er Cabernet Sauvignon. Men trods den minimale andel af henholdsvis Merlot og Cabernet Franc, er der alligevel smagbar forskel i udtrykket. Alle vinene fra Quilceda ligger dog og roder omkring de 95-100 points, så der bliver leveret over hele linien.