★★★★★ i Børsen, Ole Troelsø: "Røverkøb! Mineralsk næse med blomster. Let sødmefuld smag med frisk mineralitet."
Meininger’s FINEST 100 – International Wine Summit 2019
Rost i Vinbladet.dk: "Klassisk og intens druekarakter med godt blomsterpræg og mange detaljer. Nydelig mineralitet og kultiveret petroleumspræg og et lettere eksotisk krydderi tilsat kommen. Saftig vin med aromatisk rig og letparfumeret frugt og diskret syre og mærkbar sødmefuldhed. Letdrikkelig og umiddelbart tiltalende."
"Top Value Pick", Decanter
90 point, The Wine Advocate: "Made from purchased grapes, the 2019 Riesling Red Stone opens with a reductive, very clear and upfront fruity bouquet of ripe Riesling intertwined with the typical notes of the red, clayish slate soils of the red slope along the Rhine River. This is a very delicate and straight, pure and Mosel-like Riesling in the off-dry style. It is very refreshing and elegant, a classic if you so will, that was bottled with a moderate 12% alcohol and some fruit-supporting grams of residual sugar. A great drinking pleasure."
Red Stone Riesling er vidunderligt forfriskende og elegant. Den smager næsten tør og byder på intense aromaer af citrus, appelsin, blomster og hvid peber. Den harmoniske frugt afrundes pænt af den fine mineralitet fra Roter Hang's røde skiffer.
Vinhus med historisk tyngde
Weingut Gunderloch er en af Tysklands bedste og mest berømmede vingårde. Familien Gunderloch var i 1910 blandt stifterne af VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), som i dag består af Tysklands vinelite med omkring 200 medlemmer, der stræber efter den ypperste kvalitet. Johannes Hasselbach, som er 6. generation, står nu for at bestyre ejendommens 26 hektar og viderefører også familietraditonen som præsident for VDP, Rheinhessen Chapter.
Ingen genveje til kvalitet
Han er berygtet for sin kompromisløse holdning til, hvordan en vin skal laves. I hans verden findes der ingen genveje til kvalitet – kun arbejde, arbejde og atter arbejde. Johannes er lidt atypisk ikke uddannet ønolog, men drager nytte af erfaringer og viden fra sin opvækst og fra praktikophold i New Zealand, Australien og Chile. Det er et bevidst valg, for han tror ikke på ”technical winemaking”, som han mener indpoder vinmageren at se risici fremfor potentiale. Med afsæt i sin intuition og sunde fornuft, arbejder han ud fra økologiske principper i marken, og i kælderen er tilgangen så ren som mulig ud fra et ”non additive”-princip. Han kunne aldrig drømme om at hæve alkoholniveauet ved at tilsætte sukker (chaptalisere), justere syreindholdet eller tilføje aromaer til mosten. Gunderloch har i årevis arbejdet ud fra økologiske dyrkningsprincipper og tager i 2020 skridtet fuldt ud og ansøger om officiel øko-certirficering.
To af Rheinhessens stejleste marker
Gunderloch arbejder især med to marker: Pettenthal-marken ved byen Nierstein og Rothenberg-marken ved Nackenheim. Begge ligger i det nordligste Rheinhessen med direkte udsyn over Rhinen, som reflekterer solens stråler op på markerne, så druerne kan opnå en perfekt modenhed. De to marker er blandt Rheinhessens allerstejleste, hvilket sikrer en optimal eksponering til solen.