byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Riesling 2021 Albert Boxler, Alsace

91 Point - Vinous (2017)


Druerne til Boxlers basisriesling kommer fra et fladt plateau ovenfor den del af Sommerberg-marken, der i nogle årgange vinificeres som Lot E (for Eckberg) og fra nogle nordligere marker. Vinen vokser i granit og holder derfor et naturligt lavt udbytte. Da marken er højt beliggende og ikke har samme soleksponering som Sommerberg, høstes den som det seneste til de tørre vine hos Boxler.


Ren og floral næse med noter af citrus og fersken. Mineralsk og præcis i smagen med en lang eftersmag.


Alsace Riesling af denne kvalitet er meget bredt anvendelig til mad. Kan naturligvis bruges til fisk og skaldyr, hvor den både kan bære ret kraftige tilberedninger og kan understøtte elegante elementer i lidt lettere retter. Det er også klassisk med Riesling til svinekød - choucrute og lignende. 


VELEGNET TIL: Fisk og skaldyr og Fjerkræ


Luminous green-tinged straw-yellow. The very mineral nose also offers notes of white flowers, ginger and fennel (the latter typical of the Dudenstein site). The calcaire soils shows off well in the mouth, juicy acidity carrying the orchard fruit and lime flavors on the long saline back end. One of the best entry-level Rieslings from Boxler in recent memory (it is released in Europe as a Riesling Reserve), perhaps because it is made with grapes from many different vineyards that would normally have gone into making other wines (in 2017, because of the hail, Boxler was left with fewer grapes and so decided to make fewer wines by blending everything together). Therefore, in 2017 this was made with grapes grown on the Pfoeller, the Dudenstein and the high part of the Sommerberg (where early-season frost hit hardest in 2017).




Albert Boxler regnes blandt de allerbedste producenter i Alsace.




Albert Boxler er et af stjernenavnene i Alsace. Sønnen Jean har overtaget styringen og kører videre i samme sikre stil. Repræsenteret på talrige Michelin-stjernerestauranter. Alle førende vinbøger, vinguider etc. har A. Boxler blandt de 10 bedste producenter. Fyldige, eksotiske og meget charmerende vine, meget flotte til moderne spicy køkken og ost
 
Produktionen, fra skråningerne omkring den lille by Niedermorschwihr i det centrale Alsace, er meget lille. Udbyttet er lavt, ca. 40 hl/ha. Der høstes sent, hvilket giver meget koncentrerede og frugtrige vine med en generel koncentreret karakter, fine elementer af citrusfrugt og en fin frugtsyre, der giver vinen en god balance.


Grand Cru Sommerberg og Brand er gode eksempler på den markante terroir-forskel, der kan være i de gode markvine fra Alsace. Sommerberg elegant, aristokratisk, med mineralske undertoner. Brand har mere body og floral karakter.


Boxler ejer næsten hele Grand Cru Sommerberg og laver hvert år en række forskellige aftapninger fra denne mark, hvoraf særligt den sjældne "lot E" må regnes som en alvorlig kandidat til bedste Riesling fra Frankrig. Der arbejdes med håndkraft på de stejle skråninger og man bruger ingen kemikalier eller andre fiksfakserier. Boxler dyrker i realiteten økologisk/biodynamisk, men er ikke certificerede. 



91 Point - Vinous (2017)


Druerne til Boxlers basisriesling kommer fra et fladt plateau ovenfor den del af Sommerberg-marken, der i nogle årgange vinificeres som Lot E (for Eckberg) og fra nogle nordligere marker. Vinen vokser i granit og holder derfor et naturligt lavt udbytte. Da marken er højt beliggende og ikke har samme soleksponering som Sommerberg, høstes den som det seneste til de tørre vine hos Boxler.


Ren og floral næse med noter af citrus og fersken. Mineralsk og præcis i smagen med en lang eftersmag.


Alsace Riesling af denne kvalitet er meget bredt anvendelig til mad. Kan naturligvis bruges til fisk og skaldyr, hvor den både kan bære ret kraftige tilberedninger og kan understøtte elegante elementer i lidt lettere retter. Det er også klassisk med Riesling til svinekød - choucrute og lignende. 


VELEGNET TIL: Fisk og skaldyr og Fjerkræ


Luminous green-tinged straw-yellow. The very mineral nose also offers notes of white flowers, ginger and fennel (the latter typical of the Dudenstein site). The calcaire soils shows off well in the mouth, juicy acidity carrying the orchard fruit and lime flavors on the long saline back end. One of the best entry-level Rieslings from Boxler in recent memory (it is released in Europe as a Riesling Reserve), perhaps because it is made with grapes from many different vineyards that would normally have gone into making other wines (in 2017, because of the hail, Boxler was left with fewer grapes and so decided to make fewer wines by blending everything together). Therefore, in 2017 this was made with grapes grown on the Pfoeller, the Dudenstein and the high part of the Sommerberg (where early-season frost hit hardest in 2017).




Albert Boxler regnes blandt de allerbedste producenter i Alsace.




Albert Boxler er et af stjernenavnene i Alsace. Sønnen Jean har overtaget styringen og kører videre i samme sikre stil. Repræsenteret på talrige Michelin-stjernerestauranter. Alle førende vinbøger, vinguider etc. har A. Boxler blandt de 10 bedste producenter. Fyldige, eksotiske og meget charmerende vine, meget flotte til moderne spicy køkken og ost
 
Produktionen, fra skråningerne omkring den lille by Niedermorschwihr i det centrale Alsace, er meget lille. Udbyttet er lavt, ca. 40 hl/ha. Der høstes sent, hvilket giver meget koncentrerede og frugtrige vine med en generel koncentreret karakter, fine elementer af citrusfrugt og en fin frugtsyre, der giver vinen en god balance.


Grand Cru Sommerberg og Brand er gode eksempler på den markante terroir-forskel, der kan være i de gode markvine fra Alsace. Sommerberg elegant, aristokratisk, med mineralske undertoner. Brand har mere body og floral karakter.


Boxler ejer næsten hele Grand Cru Sommerberg og laver hvert år en række forskellige aftapninger fra denne mark, hvoraf særligt den sjældne "lot E" må regnes som en alvorlig kandidat til bedste Riesling fra Frankrig. Der arbejdes med håndkraft på de stejle skråninger og man bruger ingen kemikalier eller andre fiksfakserier. Boxler dyrker i realiteten økologisk/biodynamisk, men er ikke certificerede. 



DKK  375,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

91 Point - Vinous (2017)


Druerne til Boxlers basisriesling kommer fra et fladt plateau ovenfor den del af Sommerberg-marken, der i nogle årgange vinificeres som Lot E (for Eckberg) og fra nogle nordligere marker. Vinen vokser i granit og holder derfor et naturligt lavt udbytte. Da marken er højt beliggende og ikke har samme soleksponering som Sommerberg, høstes den som det seneste til de tørre vine hos Boxler.


Ren og floral næse med noter af citrus og fersken. Mineralsk og præcis i smagen med en lang eftersmag.


Alsace Riesling af denne kvalitet er meget bredt anvendelig til mad. Kan naturligvis bruges til fisk og skaldyr, hvor den både kan bære ret kraftige tilberedninger og kan understøtte elegante elementer i lidt lettere retter. Det er også klassisk med Riesling til svinekød - choucrute og lignende. 


VELEGNET TIL: Fisk og skaldyr og Fjerkræ


Luminous green-tinged straw-yellow. The very mineral nose also offers notes of white flowers, ginger and fennel (the latter typical of the Dudenstein site). The calcaire soils shows off well in the mouth, juicy acidity carrying the orchard fruit and lime flavors on the long saline back end. One of the best entry-level Rieslings from Boxler in recent memory (it is released in Europe as a Riesling Reserve), perhaps because it is made with grapes from many different vineyards that would normally have gone into making other wines (in 2017, because of the hail, Boxler was left with fewer grapes and so decided to make fewer wines by blending everything together). Therefore, in 2017 this was made with grapes grown on the Pfoeller, the Dudenstein and the high part of the Sommerberg (where early-season frost hit hardest in 2017).




Albert Boxler regnes blandt de allerbedste producenter i Alsace.




Albert Boxler er et af stjernenavnene i Alsace. Sønnen Jean har overtaget styringen og kører videre i samme sikre stil. Repræsenteret på talrige Michelin-stjernerestauranter. Alle førende vinbøger, vinguider etc. har A. Boxler blandt de 10 bedste producenter. Fyldige, eksotiske og meget charmerende vine, meget flotte til moderne spicy køkken og ost
 
Produktionen, fra skråningerne omkring den lille by Niedermorschwihr i det centrale Alsace, er meget lille. Udbyttet er lavt, ca. 40 hl/ha. Der høstes sent, hvilket giver meget koncentrerede og frugtrige vine med en generel koncentreret karakter, fine elementer af citrusfrugt og en fin frugtsyre, der giver vinen en god balance.


Grand Cru Sommerberg og Brand er gode eksempler på den markante terroir-forskel, der kan være i de gode markvine fra Alsace. Sommerberg elegant, aristokratisk, med mineralske undertoner. Brand har mere body og floral karakter.


Boxler ejer næsten hele Grand Cru Sommerberg og laver hvert år en række forskellige aftapninger fra denne mark, hvoraf særligt den sjældne "lot E" må regnes som en alvorlig kandidat til bedste Riesling fra Frankrig. Der arbejdes med håndkraft på de stejle skråninger og man bruger ingen kemikalier eller andre fiksfakserier. Boxler dyrker i realiteten økologisk/biodynamisk, men er ikke certificerede. 



Alkohol 13%
Type Hvidvin
Producent Albert Boxler
Land Frankrig
Område Alsace
Årgang 2021
Størrelse 75 cl
Druetype Riesling
Vin til mad Fisk, Fjerkræ, Ost, Pastaretter, Salater, Skaldyr, Sushi
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ