byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Rivesaltes 2017 AOC Rivesaltes, Domaine Boucabeille

Frankrigs mest berømte vin doux naturel-vine laves i Rivesaltes, og Domaine de Boucabeilles kan spise kirsebær med de helt store. Vinen er overvejende baseret på Maccabeu (70%) og er fadlagret et år. I glasset fremstår den let gylden og med en komplekst sammensat bouquet af karamel, vanilje, blomster, hasselnød og mineraler. Smagen er ligeledes bredt nuanceret og har en flot balance mellem syre og sødme. Eftersmagen rundes af med et lille appetitvækkende ”bid” af mandel.


En ambré-type med noter af honning, mandel, men også en lethed og en finhed, som man ikke ofte finder i disse vine. God balance, fortræffelig længde, oplagt til et ostebord, hvor den kan være næsten hele vejen, blåskimmel inklusive." En hjerne som en gnaver Med Jean Boucabeilles egne ord skal man have ”en hjerne som en gnaver”, hvis man vil give sig i lag med at dyrke vin på domænets jorder. Markerne er nemlig så stejle og så stenede, at det kræver en absurd mængde hårdt arbejde at opdyrke jorden. Til gengæld byder de på nogle af de ypperste dyrkningsforhold i hele Roussillon; de stejle, sydøst-vendte terrasser er perfekt eksponerede til solen, samtidig med at den allerværste hede om eftermiddagen mildnes af briser fra Middelhavet. Gamle vinstokke Domaine Boucabeilles marker blev udplantet i 1970’erne, og de har således nået en alder, hvor deres rødder har boret sig så mange meter ned i undergrunden, at de for alvor kan levere topkvalitet.


Dyrkningen foregår efter økologiske principper, og Jean Boucabeille blander sig mindst muligt under vinens tilblivelse. Desuden er enhver brug af enzymer, kunstig gær og andre vederstyggeligheder helt bandlyste. Hvad er en vin doux naturel? Languedoc-Roussillon er kendt for forstærkede, søde vine. Vinene kan inddeles i to kategorier: vin de liqueur og v in doux naturel . En vin de liqueur er ugæret druemost, som er tilsat en dosis druesprit. Derved opnås en simpel, sød vin uden nogen form for kompleksitet. Ved fremstillingen af vin doux naturel lader man mosten gære op til vist punkt, og så slår man gæren ihjel ved at tilsætte druesprit – præcis som man også gør ved fremstillingen af f.eks. portvin. Den delvist gennemførte gæring tilfører vinen en kompleksitet, som gør vinen langt mere interessant end vin de liqueur-vinene. 

Frankrigs mest berømte vin doux naturel-vine laves i Rivesaltes, og Domaine de Boucabeilles kan spise kirsebær med de helt store. Vinen er overvejende baseret på Maccabeu (70%) og er fadlagret et år. I glasset fremstår den let gylden og med en komplekst sammensat bouquet af karamel, vanilje, blomster, hasselnød og mineraler. Smagen er ligeledes bredt nuanceret og har en flot balance mellem syre og sødme. Eftersmagen rundes af med et lille appetitvækkende ”bid” af mandel.


En ambré-type med noter af honning, mandel, men også en lethed og en finhed, som man ikke ofte finder i disse vine. God balance, fortræffelig længde, oplagt til et ostebord, hvor den kan være næsten hele vejen, blåskimmel inklusive." En hjerne som en gnaver Med Jean Boucabeilles egne ord skal man have ”en hjerne som en gnaver”, hvis man vil give sig i lag med at dyrke vin på domænets jorder. Markerne er nemlig så stejle og så stenede, at det kræver en absurd mængde hårdt arbejde at opdyrke jorden. Til gengæld byder de på nogle af de ypperste dyrkningsforhold i hele Roussillon; de stejle, sydøst-vendte terrasser er perfekt eksponerede til solen, samtidig med at den allerværste hede om eftermiddagen mildnes af briser fra Middelhavet. Gamle vinstokke Domaine Boucabeilles marker blev udplantet i 1970’erne, og de har således nået en alder, hvor deres rødder har boret sig så mange meter ned i undergrunden, at de for alvor kan levere topkvalitet.


Dyrkningen foregår efter økologiske principper, og Jean Boucabeille blander sig mindst muligt under vinens tilblivelse. Desuden er enhver brug af enzymer, kunstig gær og andre vederstyggeligheder helt bandlyste. Hvad er en vin doux naturel? Languedoc-Roussillon er kendt for forstærkede, søde vine. Vinene kan inddeles i to kategorier: vin de liqueur og v in doux naturel . En vin de liqueur er ugæret druemost, som er tilsat en dosis druesprit. Derved opnås en simpel, sød vin uden nogen form for kompleksitet. Ved fremstillingen af vin doux naturel lader man mosten gære op til vist punkt, og så slår man gæren ihjel ved at tilsætte druesprit – præcis som man også gør ved fremstillingen af f.eks. portvin. Den delvist gennemførte gæring tilfører vinen en kompleksitet, som gør vinen langt mere interessant end vin de liqueur-vinene. 

DKK  219,00

Ikke på Lager | Lev. 3-5 hverdage

Se Fragtpriser

Frankrigs mest berømte vin doux naturel-vine laves i Rivesaltes, og Domaine de Boucabeilles kan spise kirsebær med de helt store. Vinen er overvejende baseret på Maccabeu (70%) og er fadlagret et år. I glasset fremstår den let gylden og med en komplekst sammensat bouquet af karamel, vanilje, blomster, hasselnød og mineraler. Smagen er ligeledes bredt nuanceret og har en flot balance mellem syre og sødme. Eftersmagen rundes af med et lille appetitvækkende ”bid” af mandel.


En ambré-type med noter af honning, mandel, men også en lethed og en finhed, som man ikke ofte finder i disse vine. God balance, fortræffelig længde, oplagt til et ostebord, hvor den kan være næsten hele vejen, blåskimmel inklusive." En hjerne som en gnaver Med Jean Boucabeilles egne ord skal man have ”en hjerne som en gnaver”, hvis man vil give sig i lag med at dyrke vin på domænets jorder. Markerne er nemlig så stejle og så stenede, at det kræver en absurd mængde hårdt arbejde at opdyrke jorden. Til gengæld byder de på nogle af de ypperste dyrkningsforhold i hele Roussillon; de stejle, sydøst-vendte terrasser er perfekt eksponerede til solen, samtidig med at den allerværste hede om eftermiddagen mildnes af briser fra Middelhavet. Gamle vinstokke Domaine Boucabeilles marker blev udplantet i 1970’erne, og de har således nået en alder, hvor deres rødder har boret sig så mange meter ned i undergrunden, at de for alvor kan levere topkvalitet.


Dyrkningen foregår efter økologiske principper, og Jean Boucabeille blander sig mindst muligt under vinens tilblivelse. Desuden er enhver brug af enzymer, kunstig gær og andre vederstyggeligheder helt bandlyste. Hvad er en vin doux naturel? Languedoc-Roussillon er kendt for forstærkede, søde vine. Vinene kan inddeles i to kategorier: vin de liqueur og v in doux naturel . En vin de liqueur er ugæret druemost, som er tilsat en dosis druesprit. Derved opnås en simpel, sød vin uden nogen form for kompleksitet. Ved fremstillingen af vin doux naturel lader man mosten gære op til vist punkt, og så slår man gæren ihjel ved at tilsætte druesprit – præcis som man også gør ved fremstillingen af f.eks. portvin. Den delvist gennemførte gæring tilfører vinen en kompleksitet, som gør vinen langt mere interessant end vin de liqueur-vinene. 

Alkohol 15,5%
Type Dessertvin
Producent Boucabeille
Land Frankrig
Område Rivesaltes
Størrelse 75 cl
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ