byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Roero Arneis 2022, DOC Matteo Correggia



Vinbruget blev grundlagt i 1985 af Matteo Correggia
(1962-2001), og ligger i Canale i Roero, lidt nord for
Barolo. Han blev en af The Barolo Boys, men forstod
også, at de mere sandede jorde i Roero naturligt gav
mere yndefulde og florale vine på Nebbiolo, og af
stemte sin produktionsfilosofi derefter. Han ønskede at
sætte Roero på landkortet og indførte økologisk
dyrkning, grønthøstning og lave udbytter og viste sig
som en talentfuld vindyrker og vinmager. Matteo blev
gift med Ornella og opbyggede en referencesættende
portefølje af vine, og han ansatte ønoteknikeren Luca
Rostagno som sin højre hånd i 2000, men gik tragisk
bort i 2001 i forbindelse med en ulykke i marken. Or
nella videreførte vinbruget, der allerede i 2001 havde
opnået den nuværende størrelse med 20 ha vinmar
ker. Luca Rostagno fortsatte med at lave vinene, og
arbejder nu sammen med Matteo og Ornellas søn Gio
vanni Correggia (f. 1992), der blev færdiguddannet fra
vinskolen i Alba i 2012. Vinene laves i en saftig og
frugtbetonet stil, og de første økologisk certificerede
vine er fra 2019, og siden 2016 har der ikke været an
vendt nye små fade. Den pære- og melon-duftende
Roero Arneis er fortrinlig, og Roero Arneis La Val dei
Preti frigives sent og har en udtalt mineralsk karakter,
og begge laves på stål. Barbera d’Alba og Roero er
skønt primærfrugtige, og Barbera d’Alba Marun Su
periore udfordrer Langas store vine på denne sort.
Roero La Val dei Preti Riserva har en luftig dybde og
en silket elegance, Roero Ròche d’Ampsèj Riserva har
en Barolo-lignende og efterårsagtig karakter, mens
Anthos Passito er sød, rødfrugtet og rosenpræget.

Den lokale Arneis var næsten glemt og udryddet i
Roero 1960’erne, da først Vietti og siden Bruno Giaco
sa begyndte at lave de første tørre hvidvine på druen.
Siden har Roero Arneis vundet udbredelse og popula
ritet, og blev anerkendt med DOCG-status i 2004. Gio
vanni Correggia laver en primærfrugtig version, der
kun lagrer på stål, for at bevare vinens druenære, fri
ske og uforvanskede aromaer. Den er siden 2008 ble
vet lavet med delvis maceration, for at øge intensitet og
mængden af sansningsproducerende stoffer. Det giver
en hvidvin med umiddelbar appel og delikate, frugtige
og urtede aromaer, der har en elegant fylde og skøn
friskhed i afslutningen..
 





Vinbruget blev grundlagt i 1985 af Matteo Correggia
(1962-2001), og ligger i Canale i Roero, lidt nord for
Barolo. Han blev en af The Barolo Boys, men forstod
også, at de mere sandede jorde i Roero naturligt gav
mere yndefulde og florale vine på Nebbiolo, og af
stemte sin produktionsfilosofi derefter. Han ønskede at
sætte Roero på landkortet og indførte økologisk
dyrkning, grønthøstning og lave udbytter og viste sig
som en talentfuld vindyrker og vinmager. Matteo blev
gift med Ornella og opbyggede en referencesættende
portefølje af vine, og han ansatte ønoteknikeren Luca
Rostagno som sin højre hånd i 2000, men gik tragisk
bort i 2001 i forbindelse med en ulykke i marken. Or
nella videreførte vinbruget, der allerede i 2001 havde
opnået den nuværende størrelse med 20 ha vinmar
ker. Luca Rostagno fortsatte med at lave vinene, og
arbejder nu sammen med Matteo og Ornellas søn Gio
vanni Correggia (f. 1992), der blev færdiguddannet fra
vinskolen i Alba i 2012. Vinene laves i en saftig og
frugtbetonet stil, og de første økologisk certificerede
vine er fra 2019, og siden 2016 har der ikke været an
vendt nye små fade. Den pære- og melon-duftende
Roero Arneis er fortrinlig, og Roero Arneis La Val dei
Preti frigives sent og har en udtalt mineralsk karakter,
og begge laves på stål. Barbera d’Alba og Roero er
skønt primærfrugtige, og Barbera d’Alba Marun Su
periore udfordrer Langas store vine på denne sort.
Roero La Val dei Preti Riserva har en luftig dybde og
en silket elegance, Roero Ròche d’Ampsèj Riserva har
en Barolo-lignende og efterårsagtig karakter, mens
Anthos Passito er sød, rødfrugtet og rosenpræget.

Den lokale Arneis var næsten glemt og udryddet i
Roero 1960’erne, da først Vietti og siden Bruno Giaco
sa begyndte at lave de første tørre hvidvine på druen.
Siden har Roero Arneis vundet udbredelse og popula
ritet, og blev anerkendt med DOCG-status i 2004. Gio
vanni Correggia laver en primærfrugtig version, der
kun lagrer på stål, for at bevare vinens druenære, fri
ske og uforvanskede aromaer. Den er siden 2008 ble
vet lavet med delvis maceration, for at øge intensitet og
mængden af sansningsproducerende stoffer. Det giver
en hvidvin med umiddelbar appel og delikate, frugtige
og urtede aromaer, der har en elegant fylde og skøn
friskhed i afslutningen..
 



DKK  139,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser


Vinbruget blev grundlagt i 1985 af Matteo Correggia
(1962-2001), og ligger i Canale i Roero, lidt nord for
Barolo. Han blev en af The Barolo Boys, men forstod
også, at de mere sandede jorde i Roero naturligt gav
mere yndefulde og florale vine på Nebbiolo, og af
stemte sin produktionsfilosofi derefter. Han ønskede at
sætte Roero på landkortet og indførte økologisk
dyrkning, grønthøstning og lave udbytter og viste sig
som en talentfuld vindyrker og vinmager. Matteo blev
gift med Ornella og opbyggede en referencesættende
portefølje af vine, og han ansatte ønoteknikeren Luca
Rostagno som sin højre hånd i 2000, men gik tragisk
bort i 2001 i forbindelse med en ulykke i marken. Or
nella videreførte vinbruget, der allerede i 2001 havde
opnået den nuværende størrelse med 20 ha vinmar
ker. Luca Rostagno fortsatte med at lave vinene, og
arbejder nu sammen med Matteo og Ornellas søn Gio
vanni Correggia (f. 1992), der blev færdiguddannet fra
vinskolen i Alba i 2012. Vinene laves i en saftig og
frugtbetonet stil, og de første økologisk certificerede
vine er fra 2019, og siden 2016 har der ikke været an
vendt nye små fade. Den pære- og melon-duftende
Roero Arneis er fortrinlig, og Roero Arneis La Val dei
Preti frigives sent og har en udtalt mineralsk karakter,
og begge laves på stål. Barbera d’Alba og Roero er
skønt primærfrugtige, og Barbera d’Alba Marun Su
periore udfordrer Langas store vine på denne sort.
Roero La Val dei Preti Riserva har en luftig dybde og
en silket elegance, Roero Ròche d’Ampsèj Riserva har
en Barolo-lignende og efterårsagtig karakter, mens
Anthos Passito er sød, rødfrugtet og rosenpræget.

Den lokale Arneis var næsten glemt og udryddet i
Roero 1960’erne, da først Vietti og siden Bruno Giaco
sa begyndte at lave de første tørre hvidvine på druen.
Siden har Roero Arneis vundet udbredelse og popula
ritet, og blev anerkendt med DOCG-status i 2004. Gio
vanni Correggia laver en primærfrugtig version, der
kun lagrer på stål, for at bevare vinens druenære, fri
ske og uforvanskede aromaer. Den er siden 2008 ble
vet lavet med delvis maceration, for at øge intensitet og
mængden af sansningsproducerende stoffer. Det giver
en hvidvin med umiddelbar appel og delikate, frugtige
og urtede aromaer, der har en elegant fylde og skøn
friskhed i afslutningen..
 



Alkohol 13%
Type Rødvin
Producent Matteo Correggia
Land Italien
Område Piemonte
Underområde Roero
Årgang 2022
Størrelse 75 cl
Druetype Arneis
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ