byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Sancerre Grande Cuvée 2022, Domaine Jean Paul Balland

Sancerre "Grande Cuvée" produceres kun i de bedste årgange og laves udelukkende på Sauvignon-druer, som kommer fra parceller (i alt 2,14 ha.) med 25 til 45 år gamle vinstokke, hvor 60% ligger på den såkaldte "Caillottes" jordbund og 40% på "Terres Blanches". "Caillottes" består af grus og kalksten og giver meget delikate vine, og de hvide "Terres Blanches" består af ler og kridt, som giver kraftigere vine. Høsten foregår ved håndkraft, og druerne bliver umiddelbart efter afstilket og presset med en skånsom luftpresse. Mosten gennemgår en lang gæring med druernes egne gærceller i 600 l. træfade, og bliver derefter modnet på sit "lie" (bundfald) i ca. et år med 60% på træfade (600 l.) og 40% på ståltanke.

Når man smager Jean-Paul Ballands "almindelige" Sancerre, kan man næsten ikke forestille sig, at det vil være muligt at lave en bedre vin i området, men når man har smagt hans "Grande Cuvée", reviderer man sin opfattelse. Denne vin er absolut toppen af Sancerre. I farven finder man områdets klassiske grønlige skær, og i duften er vinen intens, med delikate nuancer af mandler, litchi, hyldeblomst og citrusfrugter. I smagen har man en fylde, en fedme og en finesse, som kun de største Sauvignon-vine giver. Eftersmagen er lang, og selvom vinen må betragtes som en meget kraftig vin, efterlader den et indtryk af friskhed, finesse og mineralitet.

Server den til en god fisk i sauce eller til østers og skaldyr f.eks. hummer eller kammuslinger.

Sancerre "Grande Cuvée" produceres kun i de bedste årgange og laves udelukkende på Sauvignon-druer, som kommer fra parceller (i alt 2,14 ha.) med 25 til 45 år gamle vinstokke, hvor 60% ligger på den såkaldte "Caillottes" jordbund og 40% på "Terres Blanches". "Caillottes" består af grus og kalksten og giver meget delikate vine, og de hvide "Terres Blanches" består af ler og kridt, som giver kraftigere vine. Høsten foregår ved håndkraft, og druerne bliver umiddelbart efter afstilket og presset med en skånsom luftpresse. Mosten gennemgår en lang gæring med druernes egne gærceller i 600 l. træfade, og bliver derefter modnet på sit "lie" (bundfald) i ca. et år med 60% på træfade (600 l.) og 40% på ståltanke.

Når man smager Jean-Paul Ballands "almindelige" Sancerre, kan man næsten ikke forestille sig, at det vil være muligt at lave en bedre vin i området, men når man har smagt hans "Grande Cuvée", reviderer man sin opfattelse. Denne vin er absolut toppen af Sancerre. I farven finder man områdets klassiske grønlige skær, og i duften er vinen intens, med delikate nuancer af mandler, litchi, hyldeblomst og citrusfrugter. I smagen har man en fylde, en fedme og en finesse, som kun de største Sauvignon-vine giver. Eftersmagen er lang, og selvom vinen må betragtes som en meget kraftig vin, efterlader den et indtryk af friskhed, finesse og mineralitet.

Server den til en god fisk i sauce eller til østers og skaldyr f.eks. hummer eller kammuslinger.

DKK  299,00
Fra DKK  250,00
Spar DKK  49,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  299,00
Pris pr. stk v/12 stk.  DKK  250,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Sancerre "Grande Cuvée" produceres kun i de bedste årgange og laves udelukkende på Sauvignon-druer, som kommer fra parceller (i alt 2,14 ha.) med 25 til 45 år gamle vinstokke, hvor 60% ligger på den såkaldte "Caillottes" jordbund og 40% på "Terres Blanches". "Caillottes" består af grus og kalksten og giver meget delikate vine, og de hvide "Terres Blanches" består af ler og kridt, som giver kraftigere vine. Høsten foregår ved håndkraft, og druerne bliver umiddelbart efter afstilket og presset med en skånsom luftpresse. Mosten gennemgår en lang gæring med druernes egne gærceller i 600 l. træfade, og bliver derefter modnet på sit "lie" (bundfald) i ca. et år med 60% på træfade (600 l.) og 40% på ståltanke.

Når man smager Jean-Paul Ballands "almindelige" Sancerre, kan man næsten ikke forestille sig, at det vil være muligt at lave en bedre vin i området, men når man har smagt hans "Grande Cuvée", reviderer man sin opfattelse. Denne vin er absolut toppen af Sancerre. I farven finder man områdets klassiske grønlige skær, og i duften er vinen intens, med delikate nuancer af mandler, litchi, hyldeblomst og citrusfrugter. I smagen har man en fylde, en fedme og en finesse, som kun de største Sauvignon-vine giver. Eftersmagen er lang, og selvom vinen må betragtes som en meget kraftig vin, efterlader den et indtryk af friskhed, finesse og mineralitet.

Server den til en god fisk i sauce eller til østers og skaldyr f.eks. hummer eller kammuslinger.

Alkohol 13,5%
Type Hvidvin
Producent Domaine Jean Paul Balland
Land Frankrig
Område Loire
Underområde Sancerre
Årgang 2022
Vintype Sancerre
Størrelse 75 cl
Druetype Sauvignon Blanc
Vin til mad Fisk, Ost, Skaldyr
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ