★★★★★★ i denkorteavis.dk; " Fra domainet kommer også Les Charmes, Vieilles Vignes, som med en sjælden kraft og saft og lang elegant eftersmag er outstanding for Santenay."
Les Charmes er en Lieu dit, der befinder sig i den sydligste ende af Santenay, hvor den støder op til 1. Cru Clos Rousseau. Vinstokkene i Bachey-Legros parcel blev plantet i 1935. Duften er dyb med intens, mørk frugt. Smagen er koncentreret og rund med små spicy noter. Eftersmagen er lang intens perfekt balanceret.
Unge løver med gamle vinstokke "..Rigdommen i vores domæne er de gamle vinstokke..", siger Samuel og Lénaic Legros, der repræsenterer den unge, sjette generation på dette fine Domaine i Santenay. "..De gamle vinstokke giver små udbytter, optimal drue modenhed og koncentration, elegance og et stærkt terroir udtryk i vinene..". Domainet omfater 18 hektar vinmarker, fordelt over de bedste terroirs i Santenay, samt nabobyerne Chassagne -Montrachet og Maranges . Langt de fleste vinstokke er plantet mellem 1935 og 1955. En enkelt parcel i Santenay Clos Rousseau (Les Founeaux) er fra 1914! Respekt for naturen og skånsom vinifikation For Samuel og Lénaic drejer arbejdet med vinstokkene sig om respekt for naturen. Essencen er at lade hver vinstok leve og producere druer på den mest naturlige måde. "..Vore forfædre har givet vos en imponerende arv..", siger Samuel og Lénaic, "..En sådan arv kræver en stor respekt og meget omhyggelig pasning og pleje af de gamle vinstokke..". Vore gamle vinstokke producerer frugt med ekstraordinær koncentration. Druerne er små, rige på sukker og meget koncentrerede. Det tykke drueskind og de modne kerner giver vine med dyb farve og silkebløde tanniner. En blid behandlig og ekstraktion af druerne er "de rigeur" på Domaine Bachey-Legros, og vinene repræsenterer det ypperste i appellationen. Santenay, Les Charmes, Vieilles Vignes Les Charmes er en Lieu dit, der befinder sig i den sydligste ende af Santenay, hvor den støder op til 1. Cru Clos Rousseau. Vinstokkene i Bachey-Legros parcel blev plantet i 1935. Druerne blev koldmaceret i 4 dage før gæringen. Samuel & Lenaic andvendte den naturlige gær til gæringen, der tog ca. 13 dage med blid pigeage og remontage. Efter gæringen er vinen er macereret i yderligere 6 dage på drueskindet. Den unge vin er derefter fadlagret i 12 måneder på 25 % ny eg, og efterfølgende to måneder på tank, før aftapningen. Duften er dyb med intens, mørk frugt. Smagen er koncentreret og rund med små spicy noter. Eftersmagen er lang intens perfekt balancere