Lavet på ren Chardonnay fra 1. cru "Aux Vergelesses" i Savigny-les-Beaune. Stokkene er plantet i 1996 og har en sydøstlig eksponering. Undergrunden er en blanding af mergel (kalkholdig lertype), sand og kalksten. Der dyrkes økologisk/biodynamisk, men er endnu ikke certificeret. Gæret naturligt og lagret på overvejende brugte fade med det fine bundfald i 6-12 måneder afhængig af årgangen.
Intens duft af citron, fersken, appelsin og ingefær - smagen er fyldig med en god, frisk syre og toastede elementer fra lagringen på bundfaldet. Meget lang og vedholdende eftersmag - utrolig flot vin!
Perfekt til jomfruhummer med ingefær, men er god generelt til fisk, skaldyr, fjerkræ og komælksoste.
Domaine Simon Bize er den bedste producent i Savigny-les-Beaune. Da appellationen ikke regnes blandt de mest fremragende i Bourgogne, har vinene fra Simon Bize længe været regnet for insiderens tip til at få topvine til rimelige priser.
"Les vins de Savigny sont nourrissants, théologiques et morbifuges" (betyder noget i retning af "Vinene fra Savigny er nærende, teologiske og lindrende/kurerende").
"Is there a more under-appreciated great Burgundy domaine these days than Domaine Simon Bize et Fils? Both the red and the white wines here are absolutely stellar (and have been for generations), and yet, I always get the sense that the Simon Bize wines remain some of the best-kept secrets in all of Burgundy." — John Gilman
"The wines [of Savigny] don't have to be tough and sauvage. What one is looking for is a combination of guts and balanced fruit, plus tannins which are properly sophisticated...Bize's wines are understated, slow to evolve and a little austere at the start. But they are beautifully poised and clear-cut in their flavours, with the individual characteristics of the premiers crus visible for all to see." — Clive Coates, The Wines of Burgundy
Familien Bize har været i Savigny siden 1880 og domainet, der i dag er på 22 ha, har en usædvanlig høj gennemsnitsalder på vinstokkene. Patrick Bize overtog styringen af domainet i 1972 og døde alt for tidligt i 2013. Hans kone og søn fører stedet videre i samme ånd og i samarbejde med det meget stærke team af folk, der udførte det daglige arbejde sammen med Patrick.
Målet er at lave exceptionelle vine med stort gemmepotentiale. Vinene er ikke ligefremme og let tilgængelige som unge, men de har elegance, klasse, personlighed, liv og domainet må regnes blandt de helt store i Bourgogne. Markerne har været dyrket biodynamisk siden 2008 og der lægges vægt på lave udbytter og frugt med den bedst mulige balance mellem modenhed og syre. De røde vine vinificeres uden afstilkning eller med delvis afstilkning. Denne praksis skriver sig tilbage til 1947, da Patrick's bedstefar delvist måtte kassere årgangen pga varme under gæringen og de måtte hente store isblokke i Beaune med hestevogn, for at holde temperaturen nede. Stilkene er med til at regulere temperaturen, men de er også med til at give vinene mere struktur.