Wine Spectator: #5 for The Top 10 Wine Values of 2021
92 point - Wine Spectator: "Plump and briary, this is a zesty update on old-school Zin, offering wild berry, underbrush and licorice flavors that build richness and structure on the lively finish."
Seghesios Sonoma Zinfandel laves på druer fra så gode og kendte distrikter som; Sonoma, Russian River, Alexander Valley and Dry Creek Valley, inklusiv den andel som ikke kom med i enkeltmarksvinene Home Ranch and Montafi.
Vinen indeholder en lille andel andre druer, nemlig ca. 12% der består af Petite Sirah, Alicante Bouschet som bidrager til farven og strukturen.
Seghesios Sonoma Zinfandel laves på druer fra så gode og kendte distrikter som; Sonoma, Russian River, Alexander Valley and Dry Creek Valley, inklusiv den andel som ikke kom med i enkeltmarksvinene Home Ranch and Montafi.
Vinen indeholder en lille andel andre druer, nemlig ca. 12% der består af Petite Sirah, Alicante Bouschet som bidrager til farven og strukturen.
Vinen er fadlagret 9 måneder på fade af fransk og amerikansk eg. Ved at holde høstudbyttet i bund og kun anvende de allerbedste druer har Andy Robinson skabt en vin med en spektakulær aromarigdom. Duften er pakket med intens, rød bærfrugt og nuancer af mokka, mineraler og vanilje. Smagen er stor og magtfuld, og selvom vinens alkoholprocent er i omegnen af 15%, bibeholdes elegancen og harmonien, takket være en superfin tanninstruktur, der vil sikre vinen et fremragende lagringspotentiale.
Fra 750.000 kasser ordinær vin…
Op til 1980’erne var Familien Seghesio en af de helt store operatører på Californiens marked for bulkvine på købte druer. Vingården fremstillede hvad der modsvarede 750.000 kasser vin om året, og kvaliteten var temmelig ordinær. Dette ændrede sig dramatisk, da den unge Ted Seghesio overtog styringen af ejendommen. Han ville hellere fremstille verdensklassevin fra familiens egne vinmarker, som var blevet udplantet af oldefar Edoardo Seghesio.
…til 30.000 kasser ekstraordinær vin
Familiens marker lå i de bedste mikroklimaer i Sonoma, og de fleste af vinstokkene var de oprindelige, som oldefaren havde udplantet helt tilbage til 1890’erne! Ted overtalte resten af familien, og få år senere fremstillede de udelukkende vin fra deres egne druer. Den årlige produktion styrtdykkede til 30.000 kasser, men til gengæld var kvaliteten helt sublim. Seghesio regnes i dag for at være USA's bedste Zinfandel-producent, og deres vine på Sangiovese og Petite Sirah er også helt i særklasse.
Zinfandel - arbejdshest eller superstjerne?
Zinfandel-druen er i stand til at levere en ganske hæderlig kvalitet, også selvom man høster meget store udbytter pr vinstok- så det gør de fleste vinbønder. Kun en lille håndfuld producenter forsøger at fremstille vine i verdensklasse på Zinfandel, hvilket blandt andet kræver at man er uhyre omhyggelig med kun at dyrke druen på de bedste marker, og desuden begrænser udbyttet til et minimum. Familien Seghesio regnes af de fleste eksperter for at lave de bedste af de bedste Zinfandel-vine.