93 point - Wine Spectator
Seghesios Sonoma Zinfandel laves på lavt ydende druer fra så gode og kendte distrikter som; Sonoma, Russian River, Alexander Valley and Dry Creek Valley. Vinen er produceret på 83 % Zinfandel, 10 % Petite Sirah, 3 % Alicante og 4 % andre originale druer.
Alle håndhøstede og alle bidrager med sit speciale og øger kompleksiteten. Vinen er fadlagret 10 måneder på fade af fransk og amerikansk eg. Kun de ca. 8 % heraf er helt nye.
Duften er pakket med intens, rød bærfrugt og nuancer af mokka, mineraler og vanilje. Smagen er stor og magtfuld, og selvom vinens alkoholprocent er i omegnen af 15 %, bibeholdes elegancen og harmonien, takket være en superfin tanninstruktur og en aromarigdom der er helt unik
Seghesios Sonoma Zinfandel laves på druer fra fem forskellige marker i Sonoma County. Vinen er fadlagret 9 måneder på fade af amerikansk og fransk eg. Ved at holde høstudbyttet i bund og kun anvende de allerbedste druer har den ansvarlige vinmager, Andy Robinson, skabt en vin med en spektakulær aromarigdom.
Seghesios Sonoma Zinfandel laves på druer fra fem forskellige marker i Sonoma County. Vinen er fadlagret 9 måneder på fade af amerikansk og fransk eg. Ved at holde høstudbyttet i bund og kun anvende de allerbedste druer har den ansvarlige vinmager, Andy Robinson, skabt en vin med en spektakulær aromarigdom.
Fra 750.000 kasser ordinær vin…
Op til 1980’erne var Familien Seghesio en af de helt store operatører på Californiens marked for bulkvine på købte druer. Vingården fremstillede hvad der modsvarede 750.000 kasser vin om året, og kvaliteten var temmelig ordinær. Dette ændrede sig dramatisk, da den unge Ted Seghesio overtog styringen af ejendommen. Han ville hellere fremstille verdensklassevin fra familiens egne vinmarker, som var blevet udplantet af oldefar Edoardo Seghesio.
…til 30.000 kasser ekstraordinær vin
Familiens marker lå i de bedste mikroklimaer i Sonoma, og de fleste af vinstokkene var de oprindelige, som oldefaren havde udplantet helt tilbage til 1890’erne! Ted overtalte resten af familien, og få år senere fremstillede de udelukkende vin fra deres egne druer. Den årlige produktion styrtdykkede til 30.000 kasser, men til gengæld var kvaliteten helt sublim. Seghesio regnes i dag for at være USA's bedste Zinfandel-producent, og deres vine på Sangiovese og Petite Sirah er også helt i særklasse.
Zinfandel - arbejdshest eller superstjerne?
Zinfandel-druen er i stand til at levere en ganske hæderlig kvalitet, også selvom man høster meget store udbytter pr vinstok- så det gør de fleste vinbønder. Kun en lille håndfuld producenter forsøger at fremstille vine i verdensklasse på Zinfandel, hvilket blandt andet kræver at man er uhyre omhyggelig med kun at dyrke druen på de bedste marker, og desuden begrænser udbyttet til et minimum. Familien Seghesio regnes af de fleste eksperter for at lave de bedste af de bedste Zinfandel-vine.