100 Point - Wine.com
98+ Point - Robert Parker
96 Point - James Suckling
97 Point - International Wine Report
96 Point - Vinous
Der er mange lighedspunkter mellem 2013-årgangen med 2014, og alligevel er årgangene fundamentalt forskellige. Det er i begge tilfælde særdeles tørre og varme år, og de er begge berømmede, som værende nogle af de bedste for Napa Cabernet Sauvignon. 2014 var dog knap så tørkedomineret som 2013 og der var færre hedebølger at slås med. Tilsammen har det gjort 2014 til et år, som har sat vinavlerne mindre på prøve, end det svære 2013-år.
Kort for talt adskiller vinene sig fra hinanden ved, at mens 2013 er med meget markante taninner, så er 2014 lige takken blødere. 2013-vinene er med rette berømmede for deres imponerende koncentration, hvor 2014 mest fremhævede kvaliteter er en rigere og blødere frugt, der gør året mere umiddelbart tilgængelig. De er begge længelevende og lagringsværdige årgange, og hvem der i den sidste ende løber af med sejren, vil kun tiden vise. Læner man sig op af de forskellige vinskribenters ratings, så er der stort set tale om dødt løb. Kun ét står fast: Holder man af den mest sublime californiske Cabernet Sauvignon, så bør man have begge år i sin vinkælder.
Decanter beskriver Spottswoode Cabernet Sauvignon 2014: Med Winemaker Aron Weinkauf ved roret producerer Spottswoode mere klassiske vine end nogen sinde før. 2014 er en af de mest spændstige, tætpakkede Benchland Cabernet’er i hele årgangen. En klassisk duft med knuste solbær, grafit, krægeblomme og krydderier følges op af en fast og velstruktureret smagsoplevelse med fine og kontante tanniner og en fornem syrebalance, der er med til at give denne Cabernet en betagende længde. Storslået koncentration og tiltagende kompleksitet, der kun vil vokse med alderen. Denne vin har et meget langt liv foran sig.....kan drikkes indtil 2060.
Wine.com 100P
My #1 Wine of the Year: The 2014 Spottswoode Cabernet Sauvignon may be one of the best wines of the vintage. On this day, I tasted nearly 100 of some of the best Cabernets from the Americas, and this wine stood alone as if there were no other wines in the room. This wine opens up with delightful and distinctive aromas of red to black fruits, a dusting of cocoa powder to capture me under its spell. Its palate is layered and superbly structured. The sweet tannins keep it all together before its crescendo of a long, lasting, and memorable finish. 100 points (October 30, 2017)
The Wine Advocate, Robert Parker 98+
This first-growth estate in St. Helena has produced a 2014 Cabernet Sauvignon that is a blend of 85% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc and 5% Petit Verdot. It is certainly one of the wines of the vintage. Gorgeously opaque purple, it offers up notes of spring flowers, blueberries, blackcurrants, some baking spice and graphite. It is full-bodied, concentrated and rich, with layers of fruit. The wine builds and builds on the palate, with a great finish of 45+ seconds. This is a sensational 2014 to drink over the next 20+ years. 2016–2037. 96+ points (#228, December 30, 2016)
Vinous Media, Antonio Galloni 96P
Spottswoode 2014 Cabernet Sauvignon is striking. Black cherry, plum, graphite, spice and menthol are some of the signatures. Intensely mineral and savory, the 2014 comes across as a slightly restrained version of the 2013. The flavor and tannin profiles are both quite similar, but the 2014 is a bit smaller-scaled in all of its dimensions. That is not a bad thing, as the 2014 will be ready to drink sooner. This is an impressive showing. 96 points (December 2016)
JamesSuckling.com, James Suckling 96P
Amazing burnt-orange and currant aromas with tar and lead pencil. Blackberries, too. Changes all the time. Mesmerizing. Full-bodied and powerful with super-polished tannins and a long and intense finish. The polished and fine tannins coat your mouth. Glorious. Needs three to four years to soften. 96 points (January 27, 2017)
International Wine Report 97P
The Spottswoode Estate Cabernet Sauvignon is an absolutely sensational showing in this vintage. Composed of 86% Cabernet Sauvignon with 10% Cabernet Franc and 4% Petit Verdot, which as aged 20 months in French oak barrels (new 60%). As this unwinds in the glass, it releases seductive aromatics of ripe blackberries and dark currents woven together with spices, graphite, fresh florals and hints of cocoa all taking shape. Full-bodied and beautifully structured with remarkable depth and concentration. The tannins are beautifully polished, as this offers a wonderful opulent texture through the long finish. This is a total gem from the team at Spottswoode, and a highlight from the vintage that is not to be missed.
Siden 1972 har familien Novak ejet og dyrket Spottswoode Estate, og allerede tilbage i 1985 skiftede man over til økologi. Vingården blev certificeret i 1992, og denne tidlige ”grønne” start er ganske usædvanlig i Californien. Novak-familien har fra første færd været mere end almindeligt fremsynet – ikke mindst da man erhvervede sig de enestående marker, der ligger i et område, der er som skabt til Cabernet Sauvignon. Geologien er optimal, og klimaer lunt, men ikke for lunt, da man får en frelsende havbrise ind fra et nærliggende bjergpas. Det sikrer tilpas kølige nætter og et høstvejr, der giver mulighed for en lang og fuldstændig modning, hvor man samtidig bevarer vinenes elegance og friskhed.
Spottswoode-ejendommen befinder sig på vestsiden af St. Helena på grænsen til Mayacamas Mountains, og der da også godt med berømte vinmarker i nabolaget. Eksempelvis ligger David Abreus Madrona Vineyard lige over for Spottswoodes marker, der har været beplantet med vinstokke så langt tilbage som i 1882. Det engelskklingende navn skyldes en Mrs. Albert Spotts, der i 1910 døbte ejendommen med det nu verdensberømte Spottswoode-navn.
I Novak-familien er det især kvinderne, der har tegnet vingårdens profil og har gjort det med sikker hånd. Man har fra første færd valgt, at det er basisvinen – Estate-vinen - der rummer den højeste kvalitet. I modsætning til mange af de andre af områdets topavlere markedsfører man ikke specialcuvéer eller enkeltmarksvine som værende ejendommens mest prestigiøse. Nej, en Spottswoode Cabernet Sauvignon er og bliver en Spottswoode Cabernet Sauvignon. Et sympatisk og letfatteligt princip, der har affødt stribevis af topratings. Eksempelvis Hos Robert Parker, hvor Spottswoode til dato har scoret de uopnåelige 100 point hele fem gange, mens man i fire andre tilfælde har måttet ”nøjes” med 99 point. Godt gået.
Man har da også hele 24 forskellige parceller at vælge vine fra, så man inddrager kun de absolut bedste i det endelige blend til selve Spottswoode Cabernet Sauvignon. I 2006 tog man endnu et vigtigt skridt for at sikre den højest mulige kvalitet: Man ansatte Aron Weinkauf, der i dag både er Wine Maker og samtidig står for driften af vinmarkerne, Det har man bestemt ikke fortrudt, for ikke blot er kvaliteten konstant tårnhøj og fortsat stigende, men den er også bemærkelsesværdig stabil - selv i de mere vanskelige år.