**** Maximum 1 fl. pr. person Kan kun købes i samkøb med Campbeltown Loch el. Springbank 10 YO - Maximum 1 fl. pr. person ****
(2024 Aftapning) Den enormt populære Springbank 18 år gammel. Den første udgave af dette var ekstremt populær, med en mere antydning af sherry blandt Springbanks klassiske noter som saltvand og røg, og denne version er allerede blevet kåret som bedste Campbeltown Malt ved World Whisky Awards 2014. En 100% Bourbon fadlagret på American White Oak.
Springbank 18 Year Old er en single malt whisky fra ét af Skotlands mest afholdte destillerier. På Springbank gøres alt manuelt og ”in house”, lige fra maltningen af byggen til aftapning. Denne 18 år gamle whisky er lagret på en blanding af bourbon- og sherryfade. En utrolig flot, kompleks og balanceret whisky med sarte noter af tørverøg, frugt og krydderier.
Farve: Kobber Duft: Flot duft af citronmarengs, olivenolie, pære og mandler. Smagsnoter: Gule rosiner, nogle let ”græssede” noter, samt bacon og brændende fyrretræ. Serveringsforslag: Bør nydes rent.
Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.
Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlingsdestilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.