Sur Gamay er en Premier Cru vinmark i Saint-Aubin, og den er kendt for at producere vine med både friskhed og kompleksitet. Denne vinmark ligger på skråningerne tættere på Meursault, og dens terroir giver vine med en fin balance mellem mineralitet og frugt.
Saint-Aubin 1er Cru Sur Gamay 2022 er en vin, der kombinerer friskhed med dybde. Forvent noter af citrusfrugter som citron og lime, sammen med grønne æbler og et strejf af hvide blomster. Den typiske mineralitet fra Saint-Aubin-området giver vinen en ren og flintet karakter, mens en let cremede tekstur og smøragtige undertoner fra den malolaktiske gæring tilføjer kompleksitet. Det er en vin, der både er frisk og fyldig, med en subtil krydret kant og en lang,…Læs mere
Sur Gamay er en Premier Cru vinmark i Saint-Aubin, og den er kendt for at producere vine med både friskhed og kompleksitet. Denne vinmark ligger på skråningerne tættere på Meursault, og dens terroir giver vine med en fin balance mellem mineralitet og frugt.
Saint-Aubin 1er Cru Sur Gamay 2022 er en vin, der kombinerer friskhed med dybde. Forvent noter af citrusfrugter som citron og lime, sammen med grønne æbler og et strejf af hvide blomster. Den typiske mineralitet fra Saint-Aubin-området giver vinen en ren og flintet karakter, mens en let cremede tekstur og smøragtige undertoner fra den malolaktiske gæring tilføjer kompleksitet. Det er en vin, der både er frisk og fyldig, med en subtil krydret kant og en lang, forfriskende finish.
Denne vin er fremragende at drikke nu, men den vil også udvikle sig positivt over de næste 5-8 år, hvor den vil blive endnu mere kompleks.
Bag Lucien le Moine i Bourgogne finder man Rotem og Mounir Saouma, som siden 1999 har produceret Bourgognevine af en ganske særlig karat. Parret er blevet berømte for deres kompromisløshed og for deres innovation. Listen over de udmærkelser de har opnået i årenes løb, er ganske enkelt imponerende. Rotem og Mounir – oprindeligt fra henholdsvis Israel og Libanon – deler en fælles og stor passion for Bourgogne og dets druer, Chardonnay og Pinot Noir.
Efter ønologistudierne i Montpellier og nogle år som kældermester på et kloster i Israel (hvortil Rotems forældre leverede ost...), kom Mounir i 1995 til Bourgogne for at arbejde med netop de druer, han som nævnt havde den største forkærlighed for - Chardonnay og Pinot Noir. Han blev ansat som kældermester hos en af de største negocianter i Bourgogne og fik på denne måde sin daglige gang blandt mange af de bedste vinproducenter i Bourgogne. Her kunne han forvisse sig om, at man i Bourgogne generelt er dygtige til markarbejdet og dyrkningen af de legendariske druer, men til gengæld var han ikke i samme omfang begejstret over for nogle af de teknikker og traditioner, der herskede i en del kældre i forhold til vinificering og modning af vinene.
En idé strejfede ham midt i disse erfaringer og grundlagde samtidig alt det, som i dag er synonymt med Lucien le Moine: Hvert år ville han købe absolutte topvine – udelukkende 1. Cru og Grand Cru - hos særligt udvalgte producenter og hjemtage dem til sin egen kælder i Beaune (bygget i det 17. århundrede) umiddelbart efter at den alkoholiske gæring var overstået. Derefter ville han selv forestå den videre vinificering – udelukkende på nye klassiske ”pièces” (egetræsfade af 228 l.) fra Bourgogne.
Idéen til firmaet Lucien le Moine var hermed skabt,og første årgang var den rigtigt gode årgang 1999. Det er ikke en overdrivelse at sige, at Mounirs vine fik en enestående modtagelse – både af vinentusiaster og af vinskribenter. Både de hvide og de røde er modnet på deres ”lie” (bundfald), noget som Mounir mener er afgørende for vinens typicitet og kvalitet. Det tilfører vinen fedme, struktur og karakter fra terroiren, og vinen skal derfor forblive på sit lie indtil aftapning. En ugentlig ”batonnage” (omrøring) foretages indtil da.
Den malolaktiske gæring foretages ret sent på foråret og bevirker, at man ikke behøver at konservere vinen kunstigt (f.eks. med svovl). Alle vinene aftappes manuelt direkte fra fad og uden filtrering.
Vinene fra Lucien le Moine er vitterligt noget af det ypperligste, vi har smagt fra Bourgogne, og vinskribenter over en bred front giver år efter år de højeste scores til netop disse vine.
…læs mindre