byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Vigna Rionda Barolo 2013, Figli Luigi Oddero

Årgang 2013 ifølge Vinous - 97 p.
"A cool growing season and late harvest yielded perfumed, aromatic Barolos with notable freshness, striking site-specific signatures and power. It is a vintage of austere, classically structured wines built for cellaring. At the top, 2013 is a thrilling Barolo vintage. An unusually severe attack of peronospora and oidium in the Spring required aggressive action in the vineyards. Because of recent rains, the land was moist and tractors could not enter the vineyards. The only way to treat the vines was by hand. Those who did saved their crop, but those who did not suffered severe losses. "


Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.


Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda(Serralunga d'Alba).


Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.


Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.


 

Årgang 2013 ifølge Vinous - 97 p.
"A cool growing season and late harvest yielded perfumed, aromatic Barolos with notable freshness, striking site-specific signatures and power. It is a vintage of austere, classically structured wines built for cellaring. At the top, 2013 is a thrilling Barolo vintage. An unusually severe attack of peronospora and oidium in the Spring required aggressive action in the vineyards. Because of recent rains, the land was moist and tractors could not enter the vineyards. The only way to treat the vines was by hand. Those who did saved their crop, but those who did not suffered severe losses. "


Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.


Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda(Serralunga d'Alba).


Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.


Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.


 

DKK  1.200,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Årgang 2013 ifølge Vinous - 97 p.
"A cool growing season and late harvest yielded perfumed, aromatic Barolos with notable freshness, striking site-specific signatures and power. It is a vintage of austere, classically structured wines built for cellaring. At the top, 2013 is a thrilling Barolo vintage. An unusually severe attack of peronospora and oidium in the Spring required aggressive action in the vineyards. Because of recent rains, the land was moist and tractors could not enter the vineyards. The only way to treat the vines was by hand. Those who did saved their crop, but those who did not suffered severe losses. "


Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.


Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda(Serralunga d'Alba).


Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.


Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.


 

Alkohol 14,5%
Type Rødvin
Land Italien
Område Piemonte
Årgang 2013
Vintype Barolo
Størrelse 75 cl
Druetype Nebbiolo
Vin til mad Lam, Oksekød, Vildt
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ