byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Vignavecchia 2016 San Polo, Brunello di Montalcino DOCG

Vinen laves på 100% Sangiovese, som hentes på den økologiskdyrkede vinmark Vignavecchia (2 ha., beplantet i 1988 og 1990), med en dyb, stenrig (kalk) og sandholdig jordbund samt en beplantning på 4.000 vinstokke/ha. Udbyttet er
normalt begrænset til ca. 34 hl/ha., så hver vinstok producerer kun få klaser, men til gengæld utroligt koncentrerede druer, som giver en sjælden kompleksitet. Desuden betyder vinmarkernes beliggenhed i en højde af 420 m.o.h., at
man opnår vine med god aroma og finesse samt et godt bid.


Høsten foregår manuelt med en selektering af de bedste klaser, som transporteres til kælderen i små kasser af 17 kg.,for at undgå masning og oxydering. Ved ankomsten til kælderen bliver druerne afstilket og derefter yderligere selekteret på et sorteringsbord. Efter en skånsom knusning bliver druerne gæret på træfade af 600 l., med druernes naturlige gærceller. Efter presning bliver vinen ført tilbage til de samme fade, hvor en spontan malolaktisk gæring finder sted, efterfulgt af en modning i 30 måneder. Efter aftapning modner vinen yderligere 6 måneder på flaske.


I 2016 gav en mild vinter og et varmt forår en stabil vækst, med en regnperiode, der gav en smule forstyrrelse i blomstringen men som også sikrede gode vandreserver i dybden. Dette medførte en perfekt modning i løbet af de
meget varme juli-, august- og september-måneder, og kombinationen heraf med kølige nætter gav en god balance mellem sødmekoncentration og syre i druerne. Udbyttet er mere begrænset end i 2015, men kvaliteten er fremragende.
Brunello di Montalcino Vignavecchia 2016 har en intens, mørk, rubinrød farve. Duften er åben, med nuancer af modne, røde bær, violer og en smule skovbund. I smagen er vinen struktureret, kødfuld og kompleks, med masser af
god tanniner, som vil sikre en lang modning. Den efterlader samtidig god harmoni, elegance og charme i munden. Server den til fx fuglevildt, råvildt, lam og okse. Prøv den også med en god parmesan eller en Pecorino-ost fra Toscana.

Vinen laves på 100% Sangiovese, som hentes på den økologiskdyrkede vinmark Vignavecchia (2 ha., beplantet i 1988 og 1990), med en dyb, stenrig (kalk) og sandholdig jordbund samt en beplantning på 4.000 vinstokke/ha. Udbyttet er
normalt begrænset til ca. 34 hl/ha., så hver vinstok producerer kun få klaser, men til gengæld utroligt koncentrerede druer, som giver en sjælden kompleksitet. Desuden betyder vinmarkernes beliggenhed i en højde af 420 m.o.h., at
man opnår vine med god aroma og finesse samt et godt bid.


Høsten foregår manuelt med en selektering af de bedste klaser, som transporteres til kælderen i små kasser af 17 kg.,for at undgå masning og oxydering. Ved ankomsten til kælderen bliver druerne afstilket og derefter yderligere selekteret på et sorteringsbord. Efter en skånsom knusning bliver druerne gæret på træfade af 600 l., med druernes naturlige gærceller. Efter presning bliver vinen ført tilbage til de samme fade, hvor en spontan malolaktisk gæring finder sted, efterfulgt af en modning i 30 måneder. Efter aftapning modner vinen yderligere 6 måneder på flaske.


I 2016 gav en mild vinter og et varmt forår en stabil vækst, med en regnperiode, der gav en smule forstyrrelse i blomstringen men som også sikrede gode vandreserver i dybden. Dette medførte en perfekt modning i løbet af de
meget varme juli-, august- og september-måneder, og kombinationen heraf med kølige nætter gav en god balance mellem sødmekoncentration og syre i druerne. Udbyttet er mere begrænset end i 2015, men kvaliteten er fremragende.
Brunello di Montalcino Vignavecchia 2016 har en intens, mørk, rubinrød farve. Duften er åben, med nuancer af modne, røde bær, violer og en smule skovbund. I smagen er vinen struktureret, kødfuld og kompleks, med masser af
god tanniner, som vil sikre en lang modning. Den efterlader samtidig god harmoni, elegance og charme i munden. Server den til fx fuglevildt, råvildt, lam og okse. Prøv den også med en god parmesan eller en Pecorino-ost fra Toscana.

DKK  2.999,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Vinen laves på 100% Sangiovese, som hentes på den økologiskdyrkede vinmark Vignavecchia (2 ha., beplantet i 1988 og 1990), med en dyb, stenrig (kalk) og sandholdig jordbund samt en beplantning på 4.000 vinstokke/ha. Udbyttet er
normalt begrænset til ca. 34 hl/ha., så hver vinstok producerer kun få klaser, men til gengæld utroligt koncentrerede druer, som giver en sjælden kompleksitet. Desuden betyder vinmarkernes beliggenhed i en højde af 420 m.o.h., at
man opnår vine med god aroma og finesse samt et godt bid.


Høsten foregår manuelt med en selektering af de bedste klaser, som transporteres til kælderen i små kasser af 17 kg.,for at undgå masning og oxydering. Ved ankomsten til kælderen bliver druerne afstilket og derefter yderligere selekteret på et sorteringsbord. Efter en skånsom knusning bliver druerne gæret på træfade af 600 l., med druernes naturlige gærceller. Efter presning bliver vinen ført tilbage til de samme fade, hvor en spontan malolaktisk gæring finder sted, efterfulgt af en modning i 30 måneder. Efter aftapning modner vinen yderligere 6 måneder på flaske.


I 2016 gav en mild vinter og et varmt forår en stabil vækst, med en regnperiode, der gav en smule forstyrrelse i blomstringen men som også sikrede gode vandreserver i dybden. Dette medførte en perfekt modning i løbet af de
meget varme juli-, august- og september-måneder, og kombinationen heraf med kølige nætter gav en god balance mellem sødmekoncentration og syre i druerne. Udbyttet er mere begrænset end i 2015, men kvaliteten er fremragende.
Brunello di Montalcino Vignavecchia 2016 har en intens, mørk, rubinrød farve. Duften er åben, med nuancer af modne, røde bær, violer og en smule skovbund. I smagen er vinen struktureret, kødfuld og kompleks, med masser af
god tanniner, som vil sikre en lang modning. Den efterlader samtidig god harmoni, elegance og charme i munden. Server den til fx fuglevildt, råvildt, lam og okse. Prøv den også med en god parmesan eller en Pecorino-ost fra Toscana.

Alkohol 14,5%
Type Rødvin
Producent Poggio San Polo
Land Italien
Område Brunello di Montalcino
Årgang 2016
Størrelse 75 cl
Druetype Sangiovese
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ