Volnay 2023 Domaine Philippe Bouzereau

Volnay fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra flere parceller, både 1. Cru-vinmarker og Village-appellationen, hvor undergrunden er domineret af kalksten og silt. Diversiteten i parcellerne giver denne Volnay en god balance mellem finesse og fedme. Man praktiserer bl.a. pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har parcellerne i øvrigt været i overgang til økologisk dyrkning.


Druerne håndplukkes når de er optimalt modne for hver parcel, og man laver en separat vinificering pr. parcel. Efter en afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig (12° C.) skindmaceration i et par dage, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes egen gær. Man foretager løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten under gæringen. Efter en malolaktisk gæring modnes vinene fra de forskellige parceller i 18 måneder på franske fade à 228 l. Inden aftapning bliver vinen sammenstukket, let klareret, men ikke filtreret, for at bevare Volnays klassiske elegance og præcision.


Vinen har et flot, blank rubinrød farve og er meget aromatisk i duften. Som ofte for en Volnay, giver vinen allerede meget fra sig i sin ungdom, både i duften og i smagen. Smagen er meget dyb, med flotte sprøde og en smule krydrede nuancer af røde frugter og et lille “touch” af vanilje, som afslører opholdet på egefade. Dens stor fylde og frugtighed samt en flot tannin i eftersmagen, vil uden tvivl sikre en god udvikling i fremtiden og give vinen større kompleksitet.



Server den til kalv, lam, fuglevildt og til klassiske Bourgogne-oste. Husk at bruge store glas til en Volnay.

Volnay fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra flere parceller, både 1. Cru-vinmarker og Village-appellationen, hvor undergrunden er domineret af kalksten og silt. Diversiteten i parcellerne giver denne Volnay en god balance mellem finesse og fedme. Man praktiserer bl.a. pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har parcellerne i øvrigt været i overgang til økologisk dyrkning.


Druerne håndplukkes når de er optimalt modne for hver parcel, og man laver en separat vinificering pr. parcel. Efter en afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig (12° C.) skindmaceration i et par dage, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes egen gær. Man foretager løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten under gæringen. Efter en malolaktisk gæring modnes vinene fra de forskellige parceller i 18 måneder på franske fade à 228 l. Inden aftapning bliver vinen sammenstukket, let klareret, men ikke filtreret, for at bevare Volnays klassiske elegance og præcision.


Vinen har et flot, blank rubinrød farve og er meget aromatisk i duften. Som ofte for en Volnay, giver vinen allerede meget fra sig i sin ungdom, både i duften og i smagen. Smagen er meget dyb, med flotte sprøde og en smule krydrede nuancer af røde frugter og et lille “touch” af vanilje, som afslører opholdet på egefade. Dens stor fylde og frugtighed samt en flot tannin i eftersmagen, vil uden tvivl sikre en god udvikling i fremtiden og give vinen større kompleksitet.



Server den til kalv, lam, fuglevildt og til klassiske Bourgogne-oste. Husk at bruge store glas til en Volnay.

DKK  479,00

Ikke på Lager | Lev. 3-5 hverdage

Se Fragtpriser

Volnay fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra flere parceller, både 1. Cru-vinmarker og Village-appellationen, hvor undergrunden er domineret af kalksten og silt. Diversiteten i parcellerne giver denne Volnay en god balance mellem finesse og fedme. Man praktiserer bl.a. pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har parcellerne i øvrigt været i overgang til økologisk dyrkning.


Druerne håndplukkes når de er optimalt modne for hver parcel, og man laver en separat vinificering pr. parcel. Efter en afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig (12° C.) skindmaceration i et par dage, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes egen gær. Man foretager løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten under gæringen. Efter en malolaktisk gæring modnes vinene fra de forskellige parceller i 18 måneder på franske fade à 228 l. Inden aftapning bliver vinen sammenstukket, let klareret, men ikke filtreret, for at bevare Volnays klassiske elegance og præcision.


Vinen har et flot, blank rubinrød farve og er meget aromatisk i duften. Som ofte for en Volnay, giver vinen allerede meget fra sig i sin ungdom, både i duften og i smagen. Smagen er meget dyb, med flotte sprøde og en smule krydrede nuancer af røde frugter og et lille “touch” af vanilje, som afslører opholdet på egefade. Dens stor fylde og frugtighed samt en flot tannin i eftersmagen, vil uden tvivl sikre en god udvikling i fremtiden og give vinen større kompleksitet.



Server den til kalv, lam, fuglevildt og til klassiske Bourgogne-oste. Husk at bruge store glas til en Volnay.

Alkohol 13%
Type Rødvin
Land Frankrig
Område Bourgogne
Underområde Volnay
Årgang 2023
Størrelse 75 cl
Druetype Pinot Noir
Vin til mad Fisk, Skaldyr
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ