Meadows Vineyard ligger i den nordlige del af Hansel Estate og ligger lige ved Santa Rosa Creek. Udbyttet i 2017 var 25% mindre end normalt og var domineret af små klaser med mindre druer end sædvanligt. Resultatet er en af de mest frugtige og veloplagte vine fra Hansel. Farven er let gylden og i næsen springer brændte popcorn, jasmin, citrus, honning, æbletærte med kanel frem. Smagen kommer med bagte gule æbler, abrikos, tørret pære, moden ananas, røg, karamel og et anstrøg af lakrids.
Den er fantastisk nu, men holder let formen 10 år endnu.
92 Point - Robert Parker: "The 2017 Chardonnay The Meadows Vineyard gives smoke and gunflint aromas to begin, with red apple skin, crushed shell, flaky pastry, white peach and white blossoms. The palate is medium to full-bodied, creamy and pleasantly weighty in the mouth with concentrated fruits, juicy freshness and a long, minerally finish. 544 cases produced."
92 Point - Vinous: "The 2017 Chardonnay The Meadows opens with lovely sweetness, creaminess and breadth, but it has plenty of supporting structure that becomes more apparent on the midpalate and finish. Dried flowers, chamomile, apricot and orchard fruit all meld in this silky, expansive Chardonnay. The 2017 The Meadows should drink well with minimal cellaring."
“Pricing is important to me,” says Steven Hansel. “In the marketplace, most people treat wine like a commodity—if people are willing to pay $100, that’s what it’s sold for—without any relation to what it actually costs to make. If we’re going to get young people to drink wine, they can’t pay those prices. I believe young people would like to enjoy wine, but they don’t have the resources. So, why are we raising prices? If we charge too much, they’ll buy tequila or something else—and then we’re all out of a job.” An astute observation. The Hansel wines, besides being delicious, provide excellent value. Bravo!
Walter Hansel var bindegal med at få alting til at gro – kiwier, orientalske pærer og meget andet. Samtidig var han kæmpe vinentusiast og besluttede sig i 1978 for at plante 250 vinstokke på sin jord i Russian River Valley. Vinen var bare tænkt til eget forbrug, men sidst i 80’erne havde Walters søn Stephen fået større planer. Han udvidede arealet med vinstokke markant og lagde produktionen om med henblik på at sælge løs af vinen. Første årgang der kom på markedet var 1996, hvor man nåede op på 5.000 kasser Pinot Noir og Chardonnay. Siden dengang er det kun gået én vej for Walter Hansel Winery – og det er op.
I dag råder familien over hele 80 acre vinmarker beplantet med 6 kloner af Pinot Noir og 7 kloner af Chardonnay med hver deres karakter. Intet overlades til tilfældighederne og fokus ligger benhårdt på lavt udbytte og høj kvalitet frem for det modsatte. Der høstes og sorteres i hånden – kun de bedste druer får lov til at være med. Hansel Pinot Noir afstilkes inden presning – det gør de til gengæld ikke med deres Chardonnay.
Der produceres både enkeltmarksvine og vine med druer fra flere forskellige vinmarker. Fælles for dem alle er den skyhøje kvalitet til yderst fornuftige priser - både hvad angår Pinot Noir og Chardonnay. Ham Robert Parker giver os ret:
“This is an enviable winery run by Stephen Hansel with exceptionally high quality Chardonnay and Pinot Noir; that he sells at modest prices, which speaks to his commitment to serious wine consumers."
PS Selvom Walter Hansel er mest kendt for Pinot Noir og Chardonnay vil vi lige nævne, at de både skruer en formidabel Sauvignon Blanc og stjernegod rosé sammen.